שלמות - כשהשוקולד תופס את מקומה של העוגייה ליד הקפה!
בעוד שתרמילי הקקאו גדולים ובעלי קליפה מחוספסת שעוטה חומר רירי מתקתק שמכיל בין 30 ל50 זרעים (פולי קקאו), הרי שפולי הקפה קטנטנים, יבשים וירוקים. עם זאת, כאשר שני העולמות המרוחקים עוברים תהליכים מורכבים, הטוב שטמון בכול סוג פורץ החוצה ויודע להיפגש באמצע - לייצר חגיגה שלמה של מרקמים וטעמים נהדרים.
אז אם גם אתם אנשים של קפה ובו זמנית של שוקולד, מוזמנים ללמוד כיצד שני העולמות יודעים להתחבר ולייצר ביחד חוויות קולינריות נהדרות.
איזה שוקולד מומלץ עבור ארבעת סוגי הקפה הבאים?
אם כן איזה סוג שוקולד מתאים לסוגים שונים של קפה? מה בא טוב ליד קפוצ'ינו ומה עדיף לצד שחור אסלי? יצאנו לערוך מחקר מרתק וטעים במיוחד.
- אספרסו - כול עוד מדובר באספרסו מפולים שניחנים במרירות גבוהה לצד חמיצות מתונה, מקבלים משקה מרוכז, מעט חומצי ומאוד ארומטי. מכאן שליד יהיה נכון לבחור בטעם קונטרסטי, בשוקולד שמכוון לטעמים יותר מתוקים ואף למרקם יותר נימוח. במקרה זה קונטרסטיות בהחלט רצויה.
מכאן שעבור אספרסו נמליץ לשלב פרלינים שמציעים מילוי רך ומתקתק, אם כי לא מאוד מתוק או מתוחכם. מכאן שלצד כוס אספרסו כך למשל נתאים פרלין ממולא בקרם אגוזי לוז, ואם רוצים לשקוע בחוויה מענגת של אספרסו, נמליץ ליהנות ליד מפרלין במילוי קרם אספרסו משגע, ממש כפי שניתן למצוא אצלנו בדה קרינה.
- קפה טורקי עם הל - קפה טורקי שמתובל בהל ידוע בארומה עוצמתית ובו זמנית במתקתקות עדינה. יחסית לאספרסו, הגוף של המשקה פחות שומני ואילו הטעם פחות מר. מכאן שעבור קפה טורקי (עם או ללא הל) נמליץ לשלב טראפלס קטיפתי. זה יכול להיות טראפלס מלווה בקרם נוגט. זה יכול להיות טראפלס מלווה בקרם קפה, או טראפלס חלב שנחשב מעט יותר עדין. מכאן שהשילוב שבין המרירות למתקתקות מייצר חוויה מדהימה, כך שרק נותר להצטער על כך שנהוג לשתות קפה שחור בכוס קטנה, כזו שאינה מאפשרת להאריך את החוויה.
- קפוצ'ינו - כידוע, קפוצ'ינו משלב בין מנת אספרסו לחלב מוקצף. יש שמעדיפים את הקפוצ'ינו יותר חזק ויש כאלו שמעדיפים יותר חלש, אך יחסית לחלופות שציינו עד כה, הוא משמעותית פחות מריר. מכאן שאם נבקש לחבר עבורו שוקולד, נלך על טעמים יותר מרירים.
אם כן איזה שוקולד מריר נבחר ליד האספרסו? ובכן כיאה למשקה שנחשב מתוחכם, נבחר בשוקולד מריר מתוחכם. כך למשל נמליץ על פניני שוקולד מריר במילוי אגוז פקאן במעטפת פתיתי קקאו דקיקים, ואף ניתן לבחור בתוספת שוקולדית ישירות לתוך הקפוצ'ינו, כגון ליקר שוקולד שמוסיף רובד עדין של אלכוהול ושלוקח את כל המשקה לכיוון מרגש ושונה.
- מקיאטו - מנת אספרסו עם הכתמה של כפית חלב מוקצף לוקחת את האספרסו הרגיל למקום יותר עדין ואלגנטי, ועל כן רצוי למצוא שוקולד שמעניק פוש לאותה תוספת מתקתקה שהחלב מתחיל לייצר. מכאן שעבור מנת מקיאטו נבחר בשוקולד מתוחכם ואף בשוקולד שגם כן מציע תוספת של כתם לבן, ופה כמובן שמדובר ב"סדרת הר חרמון" מבית דה קרינה.
סדרה זו נובעת מתוך השראה עמוקה לנוף הייחודי של צפון רמת הגולן. הסדרה מציגה חרוטי שוקולד "מושלגים" בשוקולד לבן וממולאים בשלל טעמים נהדרים, כאשר כאן נמליץ על מילוי ריבת חלב דרום אמריקאית, מילוי שמחזיר למקורות הדרום אמריקאים שמהם מגיעה קרינה (דור 3 במשפחת שוקולטיירים).
3 טיפים מתוקים
עתה לאחר שצירפנו בין 4 סוגים נפוצים של קפה לבין 4 סוגי נהדרים של שוקולד, נשאיר אותכם עם 3 טיפים חשובים:
- כאשר משלבים בין קפה לשוקולד, הימנעו מלהוסיף סוכר לקפה. גם פוגע בטעמים העמוקים של הקפה וגם מכביד על העושר הייחודי של השוקולד.
- ממש כפי שחשוב לבחור בקפה איכותי, כך גם חשוב לבחור בשוקולד גורמה שעשוי מחומרי גלם מובחרים, ממש כפי שב"דה קרינה" מקפידים.
- עתה כאשר תקופת החגים בפתח ומחפשים כיוון למתנה מנצחת, תשקלו לשלב בין מארז איכותי של קפה לבין מארז שוקולד חגיגי - אפשרו לכל אחד ואחת ליצור את השילובים המתוקים עבורו.