סוגי שוקולד
מבחר סוגי השוקולד- שוקולד חלב, שוקולד לבן, שוקולד מריר, ליקרים של שוקולד ומלא פרלינים מבוטיק השוקולד של דה קרינה.
פילטרים
פילטרים
שוקולד, ממלכה קסומה של טעמים, ממלכת השוקולד הזאת, מציעה לכם לחוות טעמי שוקולד שנוצרו ושכללו במרוצת השנים, אגב "במרוצת השנים" אנחנו בשוקולד דה קרינה, אודות לקרינה והעבר המשפחתי העשיר שלה עם למעלה מ-100 שנים של יצירה ושכלול לכדי מתכונים סודיים ומיוחדים, כך, ביחד עם 3 תארים בכימיה ובתזונה, יצרנו ב- De Karina פיתוחים ושילובים מיוחדים של שוקולד בוטיק אמיתי ומיוחד כחול- לבן. כן, זה עולם של מגוון, היסטוריה ומשמעות תרבותית. אז מה הסיפור מאוחרי סוגי השוקולד השונים? אממ.. בואו נראה..
השלישייה הקלאסית: הלב של סוגי השוקולד
שוקולד מריר: האורגינל
מקורות והיסטוריה: מסעו של השוקולד המריר החל בתרבויות עתיקות.
האצטקים והמאיה הכירו לראשונה בערכו, כשהם השתמשו בפולי קקאו כמטבע ובטקסים.
יתרונות בריאותיים: שוקולד מריר ידוע בזכות היתרונות הבריאותיים שלו, כולל שיפור בריאות הלב והתפקוד הקוגניטיבי,
הודות לתכולת נוגדי החמצון הגבוהה שלו.
שוקולד חלב: אהוב ההמונים
ההמצאה והאבולוציה: שוקולד חלב פותח בסוף המאה ה-19, ומספק חלופה חלקה ומתוקה יותר לשוקולד מריר.
יצירת שוקולד חלב: האומנות טמונה באיזון מוצקי קקאו עם חלב וסוכר, לכדי יצירת טעם הרמוני ומפנק.
שוקולד לבן: "שוקולד האלים"
ויכוחים והכרה: בעוד שיש המפקפקים במעמדו כשוקולד 'אמיתי' בשל היעדר מוצקי קקאו, השוקולד הלבן חצב את הנישה שלו בעולם השוקולד.
חידושים קולינריים עם שוקולד לבן: המרקם הקרמי וטעמו המתוק והחמאתי הופכים אותו לפופולרי בקינוחים,
ממוס קטיפתי ועד גנאש עשיר.
שוקולד לבן ובריאות: השוקולד הלבן מובחן בפרופיל התזונתי שלו, גבוה יותר בסוכר ושומן מאשר מקביליו,
אך הטעם המתוק והמיוחד שלו משאיר אותו כסוג שוקולד פופולרי.
מעבר לטעם: חווית סוגי השוקולד
שוקולד הוא חגיגה לחושים וכן זה כיף וטעים לנו.. אומנם השוקולד עצמו, המקורי הוא השוקולד המריר, 70,80,90 אחוז מוצקי קקאו, ככל שאחוז ההקאו עולה כך טעמו יותר עז ומריר, כיום אנחנו יודעים שסוג השוקולד המועדף הוא שוקולד החלב ואחריו השוקולד הלבן שמביאים איתם מתיקות, אותה מתיקות מתוקה שגורמת לנו לחסל טבלה שלמה בערב.. כן זה קורה וכן, אנחנו מבינים אתכם:)
שוקולד בתרבות ובמטבח בעולם
השוקולד, על סוגיו השונים, חוצה גבולות והופך לחלק ממסורות תרבותיות וקולינריות שונות. במקסיקו, הוא לובש צורה של משקה חריף ומוקצף, בעוד שבבלגיה הוא לובש צורת חרוטים שאנחנו מקירים כפרלינים משובחים. הרבגוניות של השוקולד מאפשרת לו להסתגל לטעמים ולמרכיבים האזוריים, עוד גם, כיום אפשר לראות אותו במתוכנים שמשלבים שוקולד ובשר.. מה שהופך אותו לתופעה עולמית.
טרנדים עתידיים בסוגי השוקולדים
העתיד של השוקולד מרגש ודינמי. החידושים כוללים טעמים חדשים, כמו שוקולדים חריפים או מלוחים, וטרנדים ממוקדי בריאות כמו שוקולדים ללא סוכר או עתירי חלבון. ההתקדמות הטכנולוגית בשיטות הייצור נמצאת גם היא במגמת עלייה, במטרה לשפר את הטעם והמרקם