בשוקולד איכותי אין קיצורי דרך - חשיבות בחירת ועיבוד חומרי הגלם
הרגע הזה שמקבלים מארז שוקולד מושקע שבו מחכה פרלין מרהיב שנבחר בקפידה ושמסתיר הפתעה, הוא רגע שאין שני לו.
באותו רגע מצפים לטעם מתוק אך מתון, לשילובי טעמים מוכרים אך מפתיעים, ולמרקמים מנותקים שמתאחדים לכדי הרמוניה מרגשת. כאן נעוצה הסיבה לכך ששוקולד גורמה לרוב אינו נמכר כטבלת שוקולד, או מוגש זרוק בשקית. כאן נעוצה הסיבה ששוקולד גורמה נמכר ממש כמו תכשיט יוקרה - מדובר באיכות שדורשת ומקבלת מקום של כבוד.
כל זאת מוביל לכך שיש שוקולד שנמכר במדפי הסופר ויש שוקולד שנמכר מאחורי ויטרינה ושנארז בקפידה. אז בין אם אתם אנשים של שוקולד מריר ובין אם אתם אנשים של שוקולד לבן, ראוי לעצור ולהבין מה הופך שוקולד גורמה לכה יוקרתי - מה הופך שוקולד גורמה לממתק שמציע חוויה שונה לגמרי מאותו שוקולד מסחרי, ופה נעצור להסביר כיצד חומר הגלם משחק תפקיד מרכזי.
השילוש הקדוש - טעם מרקם וצבע
אם נספר לכם שמאחורי כל שוקולד איכותי נמצאים חומרי גלם מובחרים, כנראה שלא נחדש לכם דבר, אך אם נעצור להסביר מה מבדיל בין שוקולד רגיל לשוקולד גורמה , ממש כפי שמחכה לכם בדה קרינה שברמת הגולן, ואם נעצור להסביר שחומר הגלם לא רק משפיע על הטעם, אלא גם על המרקם והצבע, אתם בהחלט עומדים לגלות נדבכים נוספים מאותם עולמות שוקולדים מופלאים.
נשמע מעניין?
ובכן ראשית נסביר שחומר הגלם משפיע באופן ישיר על התכונות הפיסיקליות של כל מרכיב ומרכיב, כאשר המרכיב המרכזי ללא ספק טמון באותם פולי קקאו שמכילים תכונות כימיות שמושפעות משורה של מולקולות.
כיצד אם כן נדע אם שוקולד איכותי?
ובכן אל תתנו לתווית ולאריזה יפה לבלבל, אלא אפשרו לעובדות לדבר בעד עצמן. כיצד אם כן ניתן לבחון את איכות השוקולד? מדובר במבחן די פשוט.
מבחן השוקולד
אם מחזיקים פרלין (או קוביית שוקולד), רצוי לבדוק אם הוא יימס במידי. אם ביד, או עם תחילת הביס. אם זה קורה, דעו שאולי הטעם נחמד, אך השוקולד רחוק מלהיות איכותי.
עוד נציין ששוקולד איכותי צריך להפוך לנוזלי רק כשהוא מגיע לטמפרטורה של הפה, סביב 36.5 מעלות. על מנת להגיע למצב כה מדויק, נדרשים לעבוד נכון עם התכונות הכימיות של השוקולד, וכמובן שגם הכרחי לבחור בחומרי גלם מובחרים (תיכף ניגע בכך).
3 סימנים שמעידים על שוקולד באיכות ירודה:
- נמס בקלות
- בעל מרקם גרגירי
- גוון דהוי
כשפולי קקאו ופיזיקה מתחברים הטעמים מפתיעים
אין ספק שיצירת שוקולד איכותי מתחילה משימוש נכון בחומרי הגלם, ופה ראוי לציין את פולי הקקאו, המרכיב המרכזי. פולי הקקאו מורכבים באופן טבעי משני רכיבים: מ46% מוצקי קקאו ומ54% חמאת קקאו.
כאן נציין שחמאת הקקאו היא זו שאחראית על המרקם הייחודי ואילו מוצקי הקקאו שמכילים עולם שלם של בריאות (ויטמינים, נוגדי חמצון, חלבונים, סיבים, מינרלים, מגנזיום, אשלגן וכדומה) אחראיים על הטעם הייחודי, בעיקר בזכות הרכיבים תיאוברומין וקפאין.
עם זאת, אין לטעות שמספיק לערבב חמאת קקאו עם מוצקי קקאו כדי ליצור שוקולד איכותי. על מנת לעמוד במשימה, נדרשים לעבוד עם פולי קקאו שעברו תהליך נכון של תסיסה, קלייה וטחינה, כאשר לאחר מכן יש להיות בקיאים בשלב של גיבוש חמאת הקקאו וערבוב המרכיבים.
מעבר לכך, הכרחי לשלוט ביצירת התכונות הפיסיקליות הרצויות, ופה אנחנו מדברים על טמפרטורת התכה, מרקם וצמיגות. כל זאת מוביל למראה מרשים, לטקסטורה מדויקת ולטעם מופלא.
פינוק טעים ואיכותי
אם גם אתם מבינים ששוקולד זה פינוק מתוק שבין היתר אמור להיות מענג, מרגש וכמובן שגם עשוי מחומרי גלם איכותיים, מוזמנים להכיר את מארזי השוקולד המיוחדים (והכה טעימים) מבית דה קרינה.
אז בין אם מגיעים לרמת הגולן לטיול ובין אם מעדיפים לבצע משלוח בלחיצת כפתור, מוזמנים להכיר פרלינים, שוקולד טבעוני, שוקולד לבן, ליקר שוקולדי, שוקולד מריר, ניו מניה ועוד שלל הצעות מתוקות שעשויות מחומרי גלם מובחרים.
שוקולדים שמציגים ניסיון עשיר שעובר לאורך 3 דורות במשפחה (מדובר במשפחה של שוקולטיירים) ושמשלבים בין טעמים דרום אמריקאים לבין טעמים מקומיים.
תטעמו ותבינו מהי איכות!
דה קרינה – מקסימום חומרים טבעיים, מקסימום חווית טעמים!