שוקולד הוא הרבה יותר מטעם - שוקולד כאומנות ולצד מומחיות!
אם חשבתם שבצק מאפשר להכין אינספור מנות נהדרות, פריכות ואווריריות, אתם מוזמנים לגלות שגם שוקולד הוא כחומר ביד היוצר. עם זאת, כאשר מדובר בשוקולד, הסיפור מקבל תפנית מתוקה, ולא רק כי יש הרבה פחות שוקולטיירים מאשר אופים, אלא כי יש צורך לשלב בין מדע ליצירה, וזוהי המהות של שוקולד מופלא.
כשאומנות היא חלק מההגדרה
אם נתעכב לרגע על ההגדרה של שוקולטייר, נמצא שהיא מתייחסת למי שהמקצוע שלו היא אומנות עיבוד השוקולד. מדוע זה כה מיוחד ומעיד לא מעט על ייחודיות המקצוע? כיוון שאם נבחן את ההגדרה של "אופה", נמצא שמדובר במי שעוסק באפייה, ואם נבחן מהי ההגדרה של "קונדיטור", נמצא שההגדרה היא אופה של מאפים מתוקים. מהי אם כן המשמעות? באף הגדרה אחרת לא נמצא את המונח "אומנות", ויש לכך סיבה טובה.
נוסחאות ומתכונים לצד חופש פעולה
מעבר לעובדה שכאשר מכינים שוקולדים מיוחדים נדרשים לעקוב אחר נוסחאות ומתכונים, גם ראוי לדעת שמתקיים חופש פעולה מאוד נרחב - חופש פעולה שיודע להוביל לאינספור מרקמים, צורניות, ולמנעד נרחב של טעמים, כאשר בין היתר נרקמים אינספור משחקים בין המילוי לעטיפה.
מכאן שבין אם נצמדים לטכניקה הבלגית של יצירת פרלינים בתוך תבניות, ובין אם נצמדים לטכניקה הצרפתית שמושתתת על חיתוך וטבילה, עדיין יש צורך להטמיע באותו ממתק עילאי שלל כישרון ויצירתיות, וזאת לצד מיומנות טכנית ברמה מאוד גבוהה.
בין נפש של כימאי לנפש של אמן
היצירתיות של עולם השוקולד באה לידי ביטוי באתגר לא פשוט: היכולת להגיע לידי צמצום לצד חופש פעולה. הכוונה היא להצליח להגיע לטעם הרמוני ולמרקם מדויק, וזאת לצד שפע של אפשרויות, והאפשרויות אכן רבות. כאשר יוצרים שוקולד, ניתן לשחק עם טמפרור, תבניות, מסות, עיטורים, אחוזי קקאו ושלל תוספות.
לאור כל זאת אם טעיתם לחשוב ששוקולטייר הוא פשוט אדם שמייצר שוקולד, הרי שטעות בידכם. בעוד שאדם שמייצר שוקולד מכין שוקולד יחסית פשוט, שוקולטייר מייצר הרכבים מיוחדים, מחדשים וכמובן שגם מדויקים ומאוד טעימים – שוקולטייר הנו אדם שמשלב בין נפש של כימאי לבין נפש של אמן, ופה אתם מוזמנים להכיר את שוקולטיירית הבית שלנו - קרינה.
שוקולטיירית הבית שלנו - קרינה
קרינה היא דור שלישי למשפחת שוקולטיירים ובעלת שלושה תארים בכימיה ובתזונה. כילדה, קרינה גדלה בדרום אמריקה לצד סבא מפנק שמומחה בשוקולד מריר, שוקולד חלב, ושוקולד לבן. סבא של קרינה היה מכין לה באופן אישי שלל צורות של שוקולדים, בהתאם לדמויות ילדות שעליהן גדלה. במשפחתה השוקולד אינו היה אורח, אלא היווה אורח חיים - נתפס כביטוי לנתינה ואהבה, ערכים שאותם חיבקה ואימצה.
את המותג DE KARINA ייסדה קרינה בשנת 2006, בעין זיוון שברמת הגולן. אומנם השוקולד עשה דרך ארוכה מדרום אמריקה לארץ ישראל, אך כל מה שטוב במסורת המשפחתית שעברה מדור לדור נשמר וזכה למקום של כבוד.
מהדורות מיוחדות בהשראת העונות
ברמת הגולן המרהיבה המשיכה קרינה להרחיב ולהגשים את החזון המשפחתי, אם כי לצד נגיעות חדשות ובהשראת המקום, כיאה לשוקולטיירית מקצועית שמשלבת באהבה בין כימיה ליצירה. אי לכך מדי פעם יוצאות מהדורות מיוחדות בהשראת העונות, החגים ואירועים מיוחדים, כאשר כל התוצרים טעימים ומחדשים, מדויקים ומרגשים.
בין קידמה למסורת בין זיכרון לחלום
בין היתר קרינה אחראית על פיתוח מתקדם (ובו זמנית מסורתי) של שלל פרלינים, מקופלות, פניני שוקולד, ניו מניה וריבועי שוקולד אגוזיים, וזאת לצד ברכות שוקולד מתוקות וסדרות אזוריות. כל אלו משלבים בין פיתוחים ייחודיים לפורמולות חדשניות, ובו זמנית מאופיינים במינימום חומרים ובתהליכים מתועשים, כך שאתם הלקוחות זוכים למקסם את יתרונות השוקולד והרכיבים הטבעיים.
מכאן שאם נבקש לסכם, נציין ששוקולד איכותי הוא שוקולד שמשלב בין נוסחאות ליצירתיות, בין קידמה למסורת, בין זיכרון לחלום, בין מקום לרגש שהוא מעורר.
ללא מילים - לטעום ולהבין במה מדובר
השוקולדים המופלאים שמחכים לכם בדה קרינה הם בהשראת מתכונים אירופאים קלאסיים שסבה של קרינה הוריש לה, והם מועשרים בלהט הדרום אמריקאי של אביה.
הדמיון מתעורר ועמו בלוטות הטעם? מוזמנים לדעת שבדה קרינה מחכים לכם שלל מארזי שוקולד (כולל כמובן מארז ליולדת ומארז שוקולד יוקרתי), כאשר בין היתר קיימים שוקולדים טבעוניים נהדרים, שוקולדים ללא גלוטן ושוקולדים מופחתי סוכר - כדי לאפשר לכוווולם ליהנות משילוב מושלם בין איכות, הנאה וטעם.