4 הקשרים מפתיעים בין שוקולד לשבועות
חג השבועות הוא אחד החגים היותר טעימים ואהובים על גדולים ועל קטנים. יש משהו טהור בחיבור שבין חמימות נעימה, בגדים לבנים, ערימות חציר, ראשי ילדים עטורים בזרים פרחוניים ושלל מאכלי חלב חגיגיים, משהו שגורם לכולנו להתרגש לקראת בואו של החג הכי חלבי ופרחוני שיש.
עם זאת, לצד המחשבה על אלו בגדי לבנים נלבש ואלו פשטידות נאפה, רובינו לא באמת סגורים על המהות של החג, ופה אנחנו מזמינים אותכם להכיר ביחד עמנו את חג השבועות מקרוב, ובמקביל לבחון שורה של הקבלות נחמדות לעולם השוקולד, כי לבן זה אומנם אלגנטי, אך תוספת של חום מתוק תמיד תתקבל בברכה.
עליית דרגה לצד מעבר לשוקולד גורמה
הן בפסח והן בשבועות היה נהוג להעלות קורבנות. עם זאת, בעוד שבחג הפסח הקריבו קורבן שעשוי ממאכל של בהמות (משעורים), הרי שבשבועות העלו קורבן שהוא מאכל אדם (לחם חיטים). עליית מדרגה מעין זו מעידה על דרגת הקודש שעם ישראל עבר מהרגע שיצא ממצרים ועד הרגע שעבר תהליך של הזדככות (במשך אותם חמישים ימים שמפרידים בין חג הפסח לחג השבועות).
אז נכון ששוקולד אינו קדוש (אם כי אצל בני המאיה היה לו תפקיד מרכזי בטקסים דתיים), אך גם בהקשר אליו ניתן להבחין בעליית מדרגה. מכאן שאם עד לפני כמה שנים חנות שוקולד בוטיק הייתה מחזה זר בנוף הישראלי, הרי שכיום גם בארץ התפתחה הערכה רבה לתוצרים איכותיים - חלה עליית מדרגה משמעותית בערכו של שוקולד גורמה. מכאן ששוקולד "דה קרינה" תופס נישה ייחודית, כאשר ניכרת הקפדה יתרה על איכות חומרי הגלם ועל חוויית טעמים מדויקת, מפתיעה ומרגשת.
ממצרים להר סיני ומארגנטינה להר בנטל
בתורה לא מציינים מתי בדיוק חל חג השבועות, אלא אומרים שהוא חל כחמישים יום לאחר פסח, מאותו יום שבני ישראל עזבו את מצרים, ועד ליום שהגיעו למעמד הר סיני. מכאן שלא ניתן לחשוב על חג השבועות מבלי לזכור את חג הפסח, וכאן אנחנו מקבלים תזכורת חשובה - התהליך ההיסטורי שלנו כאומה.
גם אצלנו ב"דה קרינה" יש סיפור על מעבר בין שני מקומות לצד שמירת קשר מהותי ומרתק. מי שיצא לו לטעום את פסיפסי השוקולד בשילוב ריבת חלב דרום אמריקאית, מתחיל להבין מהו הסיפור של קרינה, השוקולטיירית הכישרונית שמאחורי שוקולד הגורמה.
קרינה, דור שלישי למשפחת שוקולטיירים, עובדת לצד הרבה הערכה למתכונים אירופאים קלאסיים, אותם היא ירשה מסבה ומאביה שכיכבו בתחום באירופה ולאחר מכן בארגנטינה. עם זאת, לצד כיבוד זיכרונות מבית ילדות, קרינה תמיד מחפשת אחר חידושים, כאשר הר בנטל והר החרמון שנשקפים מהחנות שיושבת במרומי רמת הגולן, מעניקים לה השראה יומיומית, ועל כך מעידות היצירות הבאות: סדרת הר בנטל (ריבועי שוקולד הרריים במילויים ומרקמים מפתיעים), פרלין הר חרמון שמציג חרוט "מושלג" בשוקולד לבן וממולא בטעמים נהדרים, סדרת גמלא, סדרת בנטל, סדרת אודם ועוד.
חג לבן שהוא הפסקה מתוקה
בין היתר קוראים לחג השבועות "עצרת", וזאת כי בחג השבועות אין מצוות מיוחדות, אלא רק נדרשים להימנע ממלאכה.
מכאן שאם נקפוץ בחזרה לעולם של שוקולד, נמצא ששוקולד בהחלט מהווה זמן הפסקה קלאסי. זמן הפסקה מהמרוץ של היום יום, זמן הפסקה מהשגרה, ואף זמן הפסקה מכל סוג של עשייה.
עם זאת, אם מבקשים להעניק להפסקה מקום של כבוד, מומלץ לבחור בשוקולד גורמה, שוקולד שמצריך לקחת חצי ביס ולעצור, וזאת כדי לבחון כיצד המרקמים מתחברים, הטעמים משתלבים והנפש מדלגת מהתרגשות.
רוצים להעניק לאדם אהוב הפסקה מתוקה? מוזמנים לשלוח לו מארז שוקולד יוקרתי! רוצים לקחת לעצמכם הפסקה אמתית? קחו אדם שאוהבים (חבר/ ילד /הורה/ בן זוג) ותצאו לטיול ברמת הגולן. יש לא מעט היכן לעצור ומה לראות בדרך לקיבוץ עין זיוון, הקיבוץ שבו יושבת חנות הבוטיק "דה קרינה".
חג של מוצרי חלב (ושוקולד)!
ידוע לכל שבחג שבועות נוהגים לאכול מוצרי חלב, אך האם אתם יודעים מדוע? ובכן יש לכך מספר סיבות. אחת מהסיבות היא שממש לקראת שבועות בני ישראל קיבלו את דיני הכשרות. מכאן כיוון שגילו שהכלים שמשרתים אותם אסורים לשימוש וכיוון שלקח להם זמן להכשירם, במשך כמה ימים נאלצו לאכול רק דברי חלב.
סיבה נוספת היא שבשיר השירים נכתב 'דבש וחלב תחת לשונך', משמע התורה נמשלה לחלב. אי לכך וכיוון שחג השבועות נחשב כחג מתן תורה, נוטים לאכול בו דברי חלב, ואף יש שנוהגים לאכול בשבועות גם דבש.
אז עם כל הכבוד לעוגות גבינה, לזניות, פשטידות ובלינצ'סים, אם כבר דברי חלב ואם המעמד כה חגיגי, אין שום סיבה ללכת סחור סחור אם פשוט ניתן לאכול שוקולד, וכיאה למעמד, שוקולד גורמה!
רוצים לשלב בין שוקולד חלב לדבש? גם זאת מחכה לכם ב"דה קרינה". הכירו "פסיפסי שוקולד חלב עם דבש ואגוזי לוז מסוכרים" – חוויה מענגת ומדויקת לחג השבועות.
איזה עוד שוקולד חלב ושוקולד לבן מחכים לכם במשלוחי השוקולד? מוזמנים להציץ בקטגוריית "מארזי שוקולד לחג שבועות", אך אם מבקשים טעימה ראשונית, נציין את הרשימה הבאה, וזאת עם כל הכבוד לשוקולד מריר שבמקרה זה פחות רלוונטי.
להלן חמישייה מפתה וחלבית במיוחד:
- כחלק מסדרת ניו מניה, ריבועי שוקולד חלב עם שקדים ומלח ים.
- ריבועי שוקולד לבן עם קונטרסט של פולי קקאו קלויים.
- טראפלס במבחר מילויים קטיפתיים: קרם נוגט, קרם קפה חלבי ועוד.
- הר חרמון - חרוטים "מושלגים" בשוקולד לבן וממולאים בריבת חלב דרום אמריקאית.
- פסיפסי שוקולד חלב עם דבש ואגוזי לוז מסוכרים.
חג שבועות שמח!