השוקולד מהקמת המדינה ועד היום

השוקולד מהקמת המדינה ועד היום

 מהקמת המדינה ועד היום - שוקולד כחול לבן

 

הסיפור של השוקולד אולי מתחיל אי שם ב1900 לפני הספירה, אך אצלנו בארץ הסיפור הרבה יותר טרי, ופה אתם מוזמנים לצאת עמנו למסע בזמן, מהסוג המתוק ביותר שקיים - מוזמנים לגלות כיצד סיפור האהבה של השוקולד הארצישראלי נבט, צמח ונהיה נישה קולינארית מוערכת וכה מבוקשת.

 

מעט היסטוריה

 

אם נעלעל בדפי ההיסטוריה השוקולדית, נמצא שבראשית המאה 20 של המאה הקודמת פעל ביפו מפעל השוקולד הראשון. באותם ימים לא חסרו אתגרים, כגון מחסור בחומרי גלם משובחים ואף הטמפרטורות הגבוהות איימו להמיס את המוצרים. 

 

דאז השוקולד בעיקר היה מיועד לחיילים, כך שתושבי המדינה לא זכו ליהנות מאותו פלא מתוק. אט אט נוספו מתחרים, עובדה שיצרה תחרות בריאה ושתמכה באיכות הייצור, כך מבלי שנשים לב צריכת השוקולד כחול לבן מעלה הילוך. מכאן שאם בתחילת דרכנו הצריכה לנפש עמדה על קילוגרם וחצי לשנה, הרי שכיום הצריכה עומדת על 3.5 קילוגרמים לנפש בשנה. בכמה שוקולד מדובר? משהו כמו 10 אלף טון שוקולד בשנה! 

 

מפעלים תעשייתיים לצד חנויות בוטיק

 

הקפיצה בצריכה העצימה את התחרות, כך שבאמצע שנות ה90 שלל חנויות בוטיק נוספו למשוואה, כאשר הן מוסיפות טרנדים חדשים ומשכללות טכניקות מוכרות. מכאן שלצד השוקולדים התעשייתיים, תושבי מדינת ישראל זוכים ליהנות משוקולדים הרבה יותר מיוחדים, כגון פרלינים, ליקר שוקולד, טראפלס, שוקולד מריר איכותי, שוקולד לבן וכדומה. 

 

במקביל, המונח שוקולטייר נהיה מקצוע מוערך ובאופן כללי ייצור השוקולד עוטה נופח אומנותי, כך שהטעמים המיוחדים והאיכות הגבוהה מדברים בעד עצמם. כל זאת מוביל לשינוי בתרבות הצריכה. פתאום אנשים מעניקים מארזי שוקולד כמתנה. פתאום אנשים נרשמים לסדנאות שוקולד ופתאום אנשים משווים בין חנויות בוטיק, וזאת כי בין היתר הסטטוס משחק תפקיד משמעותי גם מבחינת החך. 

 

דה קרינה כחלק נוסף ממפעל השוקולד הציוני 

 

כיום השוקולד נמצא בנקודת שגשוג ומציע מבחר מרהיב של חנויות בוטיק. חנות הבוטיק של דה קרינה שיושבת ברמת הגולן מצליחה לבסס גוון נוסף של איכות, לצד השראה רבה מהנוף המדהים שניבט מכל עבר.

 

הסיפור של "דה קרינה" מתחיל אי שם באירופה, במקביל לימים שבהם השוקולד החל את דרכו במדינת ישראל. היו אלו סבא וסבתא של קרינה שהקימו באירופה מפעל שוקולד, אותו העתיקו לארגנטינה - מקום ילדותה של קרינה. 

 

קרינה שידועה כשוקולטיירית יצירתית ואיכותית ספגה ידע רב מבית ילדותה, ועם האהבה והסודות המשפחתיים היא מחליטה לעלות ארצה, ישירות לעין זיוון שברמת הגולן, היכן שפסגות ההרים מושלגות, כרמים מוריקים ופריחת הדובדבנים מטמיעים בכל בוקר כמות נאה של השראה, ועל כך תעיד סדרת גמלא, סדרת הר בנטל, פרלין הר חרמון ועוד.  

 

מכאן שמדובר בדור שלישי למשפחה של שוקולטיירים שעם חלוף השנים זכו לייצוג כאן בארץ, כך שלכם הלקוחות רק נותר להתענג על הטעמים הנהדרים ועל האיכות הבלתי מתפשרת של חומרי הגלם המעולים ותהליכי ההכנה המוקפדים. השוקולד של דה קרינה מתכתב עם המסורת, אך בו זמנית נמצא עם הפנים קדימה. מכאן שלצד איכות שמהווה עוגן יציב, כל הזמן נערכים פיתוחים לצד חיפושים אחר טעמים חדשים.

 

מבקשים לטעום נדבך נוסף מטעמו הייחודי של שוקולד גורמה כחול לבן? מוזמנים לטעום פרלין ממולא בשמן זית או בקרם תמרים חלבי, ריבועי שוקולד במילוי ליקר שזיפים ועוד, כאשר גם השראה מבית הילדות בארגנטינה מקבלת מקום של כבוד (חרוטי הר חרמון ממולאים בריבת חלב דרום אמריקאית מומלצים ביותר).

 

סיבה לגאווה ישראלית מתוקה

 

לסיכום נציין שהן השוקולד המסחרי והן שוקולד הבוטיק עשו דרך ארוכה ומרתקת, ועל כל זאת רק נותר להודות, וכמובן לחפש סיבה להזמין מארז שוקולד גורמה שיעשה טוב על הנשמה ושיעניק סיבה נוספת להתגאות במפעל הציוני. אז אומנם שוקולד ישראלי אינו שוקולד בלגי, אך חנויות הבוטיק המובחרות בחלט מסייעות לשים את השוקולד הישראלי על המפה - סיבה לגאווה ישראלית מתוקה!