אוהבים שוקולד? קבלו 4 עובדות מעניינות!
כל אחד יודע איזה שוקולד הוא אוהב, באיזה קצב הוא אוהב לאכול, מתי הוא אוהב לקבל מארז שוקולד כמתנה, איזה שוקולד כיף לחלוק ואיזה שוקולד נועד אך ורק עבורכם – בלי כיבודים!!!
עם זאת, עולם השוקולד הרבה יותר עשיר ומרתק ממה שרבים מתארים לעצמם, וכאן אנחנו מזמינים אותכם להכיר 4 עובדות מרתקות אודות אותם פולי קקאו שידועים לאורך ההיסטוריה ושמיוחסים להם שלל תכונות ויכולות ייחודיות.
חושבים שאתם יודעים הכול על שוקולד? מוזמנים לבחון את עצמכם!
עם כל הכבוד לשוויץ בני המאיה גילו את השוקולד
השוקולד אינו חידוש מודרני, אלא שימוש בפולי הקקאו היה ידוע כבר אצל בני המאיה, אי שם סביב 1800 לפנה"ס. עם זאת, אל תטעו שהם זכו להתפנק באותם טעמים מתוקים כפי שנהוג כיום, אלא הטעם היה מר (נטול סוכר לגמרי) והיה מדובר במשקה ולא במאכל.
בני המאיה נהגו לכתוש את פולי הקקאו ולערבב אותם עם מים ותבלינים. הם השתמשו בו כמשקה טקסי שנועד לכבד מלכים ולפאר חיילים שיצאו לקרב, ואכן נהגו לקרוא לאותו גילוי "משקה האלים" (ממצאים ארכיאולוגים מתארים דמויות של מלכים לוגמים מהמשקה). כמו כן, יוחסו למשקה יכולות רפואיות. הוא נחשב כבעל יכולת לחזק את כח הגברא ואת האנרגיה, ואף משקה הקקאו נחשב כתרופה יעילה לטיפול בשלל כאבים.
במאה ה 16 היה זה הרנן קורטז, הכובש הספרדי, שהביא את משקה הקקאו לאירופה, שם הוסיפו לו דבש וסוכר. עד מהרה הפך המשקה להיות אהוב ומוערך על האצולה האירופאית, כאשר רק במאה ה 18 נוצר בצרפת השוקולד המוצק הראשון, ורק במאה ה19 השוקולטייר השוויצרי דניאל פטר הצליח להוסיף חלב לשוקולד, כך שבשנת 1875 שווק לראשונה שוקולד חלב.
כמה שוקולד אוכלים בארץ ואיפה אנחנו ביחס לעולם?
שוקולד אוהבים ילדים וגדולים, כך שטעות לחשוב שילדים יותר אוהבים שוקולד ממבוגרים (אם כי כן ישנה טענה שנשים יותר אוהבות שוקולד מגברים). מעבר לכך, מעניין לציין שהישראלי הממוצע אוכל בשנה כ2.4 ק"ג שוקולד. חושבים שזה קצת או הרבה? ובכן מעניין לציין שעוד יש לנו לאן להתקדם (או יותר נכון כמות של שוקולדים לאכול), במיוחד אם נשווה את נתוני האכילה שלנו לאלו של האירופאיים. הם, כך מסתבר, אוכלים הרבה יותר, אם כי השוויצרים נמצאים בראש הטבלה, עם קצת יותר מ10 ק"ג שוקולד לנפש - לא ניתן להאשים אותם!
למי קוראים "כימיקל של אהבה"?
מחקרים רבים מעידים שכשאנחנו מתאהבים, הגוף מפריש חומר שקרוי פנתילאמין. כאן מעניין לציין שגם שוקולד מכיל כמות גבוהה של אותו חומר, כך שאין זה מפתיע שכשאנשים אוכלים שוקולד הם לא רק מתענגים על הטעם המתוק, אלא בין היתר גם על התחושה המדהימה שמציפה את הגוף, ממש כפי שחשים שמוצאים את החצי השני.
שוקולד איכותי הוא גם שוקולד בריא
אם תבחרו לאכול שוקולד מריר מבית דה קרינה, לא רק תיהנו משלל טעמים נהדרים ומחוויה מענגת של טעמים ומרקמים מעניינים, אלא בין היתר טוב לדעת שמקפידים על תזונה בריאה. אז נכון ששוקולד הוא לפני הכול ממתק, אך ראוי לדעת שהוא גם מכיל את כל אבות המזון, כולל חלבונים, שומנים ופחמימות. מעבר לכך, הוא גם מכיל שורה של מינרלים וויטמינים, כולל סידן, מגנזיום, ברזל ועוד. מה עוד? שוקולד מסייע להרגיש יותר נינוחים - עוזר למוח להפריש את הורמון הסרוטונין, הורמון שאחראי על יצירת תחושה טובה.
תודו שחידשנו לכם!
מה עתה? ראשית תודו שחידשנו לכם ושנית תתחילו להבין איזה שוקולד מתחשק לכם. האם שוקולד טבעוני, סדרת ניו מניה, ליקר שוקולד, שוקולד לבן, או טבלה איכותית של שוקולד מריר שמיועדת אך ורק לכם.
ההיצע קיים, מפתה ומתחדש, ואנחנו בדה קרינה מזמינים את חושי הטעם שלכם להתחבר לשוקולד המופלא שמוערך ומשתבח לאורך אלפי שנים.
הציצו במארזי השוקולד שלנו ותקבלו כיוון!