
שוקולד חם מתכון חורף מפנק
- 08 Jan, 2023
מתכון למשקה האלים
מאת קרינה צ'פולנסקי
יום השוקולד המריר הבינלאומי הוא הזדמנות לחגוג ולהנות מאווירת החורף עם משקה שוקולד חם ביחד כל המשפחה
נתחיל עם קצת היסטוריה , כי מה שאנחנו קוראים כוס שוקו, הוא תהליך ארוך שנים שכיף להכיר ולהעריך.
לפני 3,500 שנה, בני המאיה למרגלות הרי האינדים גילו את הקקאו. מהר מאוד הוא שימש את השבטים לטקסים דתיים וכתרופה. במקום סוכר, קצפת וסוכריות, הם היו מוסיפים למשקה צ'ילי חריף ותבלינים מקומיים. שם החל השוקולד את ההיסטוריה שלו כחלק מהתרבות של המין האנושי. הוא נעשה כל כך יוקרתי בקרב ילידי דרום אמריקה שהפך לאמצעי תשלום מקובל, מספרים שהכובשים הספרדים הגיעו לאחד הארמונות וציפו למצוא זהב, נדהמו הם לגלות כי מרבית האוצר האצטקי הוא פולי קקאו.
במאה ה-17 , כשכבר התפשט המשקה וכבש את אירופה (בעיקר כחלק מסמל סטאטוס של מעמד גבוהה),קיבל משקה הקקאו טוויסט ובמקום מים, התבשל השוקולד בחלב וסוכר וכך הפך משקה השוקו שכולנו אוהבים.
מתכון למשקה אלים מושלם לחורף :
מצרכים (ל5 מנות):
-
5 כוסות חלב
-
חצי כוס שמנת מתוקה
-
2 * טבלאות 100 גרם שוקולד מריר 70%
-
כף קונפלור
כלים:
-
סיר
-
מקצפת
-
5 ספלים שכיף לשתות מהם
-
מוט מיקסר (לא חייב)
שלבי הכנה:
שלב 1:
הכנות!
נוסיף כף קונפלור לחצי כוס חלב קר. נערבב טוב טוב למרקם אחיד.
בנוסף, מומלץ לפתוח את טבלאות ולשבור לריבועים
שלב 2:
שופכים את החלב ומחממים על אש קטנה תוך כדי ערבוב, מוסיפים את השמנת לאחר חצי דקה וממשיכים לערבב
שלב 3:
זה הזמן לזרוק בהדרגה את קוביות השוקולד ולא להפסיק בערבוב, כך שהכל ימס. שימו לב לא להגיע לרתיחה מלאה של החלב, במידה ומרגישים החלב מתחיל לגלוש לכבות את הלהבות
שלב 4:
מוסיפים את הקונפלור שהכנו בשלב 1 לסיר
שלב 5:
מוט מיקסר לאחר הוספת הקונפלור יתן לנו שכבה קרמית במרקם אחיד ואווירירי – שווה לנסות
שלב 6:
מוזגים בזהירות לכוסות ושותים בתענוג גדול
טיפים של קרינה:
-
המשקה במתכון הוא בסיס, שאר העבודה היא מהיצירתיות שלכם
אפשר להוסיף צ'ילי כמו בני המאיה ואפשר להוסיף קצפת כמו באירופה – אפשר מרשמלו, אפשר הל, וניל, קינמון ואפשר סוכריות- כל מה שתרצו- כיף להתפרע עם היצירתיות.
-
במקום שתי טבלאות שוקולד מריר, אפשר להשתמש באחת ולהחליף את השניה בשוקולד חלב או לבן, חשוב לשים לב שזה יוסיף המון מתיקות אז רק אם אוהבים. אם רק הילדים רוצים, אפשר לשים מספר קוביות בכוס ולמזוג עליהן.
-
לחובבי אלכוהול, ליקר תפוז משדרג פלאים את המשקה :)
*כותבת המתכון היא קרינה צ'יפולנסקי, דור שלישי למשפחת שוקולטיירים, מייסדת ובעלים של מפעל השוקולד דה קרינה עין זיוון רמת הגולן