מתכון קעריות שוקולד ומוס שוקולד לבן
- 19 Mar, 2023
קעריות שוקולד עם מוס שוקולד לבן ועלי שוקולד
מרכיבים:
קעריות שוקולד :
700 גרם שוקולד חלב
50 גרם שוקולד לבן
50 גרם שוקולד מריר
בלונים קטנים
מוס שוקולד לבן:
200 מ"ל שמנת מתוקה
400 גרם שוקולד לבן
600 מ"ל שמנת מתוקה להכנת קצפת
אופן הכנה:
הכנת מוס שוקולד לבן:
מרתיחים את השמנת המתוקה ושופכים על מטבעות השוקולד הלבן
ממתינים כ 2 דקות
בעזרת מיקסר מערבבים את החומרים לכדי תערובת אחידה וחלקה
מכניסים למקרר בכלי אטום (שלא יספוג ריחות) לחצי שעה או עד שיגיע ל 10 מעלות.
מקציפים את השמנת המתוקה עד לקבלת קצפת במרקם עמיד
מקפלים את הקצפת בתנועות עדינות לתוך תערובת השוקולד הלבן עד לקבלת מוס אוורירי
מעבירים את המוס למקרר לשעתיים לפחות.
הכנת קעריות שוקולד:
ראשית מנפחים את הבלונים לפי גודל רצוי של קערת השוקולד
בודקים שעל הבלון לא נשארה אבקת טלק
שופכים לקערה את שוקולד החלב ( מטומפרר ) ובעזרת שק זילוף מציירים פסים דקים משוקולד מריר ושוקולד לבן
טובלים את הבלון בתנועות קיפול עדינות בקערת השוקולד ומנערים
מניחים את הבלון על מגש מכוסה נייר פרגמנט ומכניסים למקרר לחצי שעה.
לאחר מכן מפרידים בעדינות את הבלון מקערת השוקולד
הכנת עלי שוקולד :
גוזרים מצלופן צורת עלה, טובלים את העלים בשוקולד ומניחים אותם על מערוך עטוף בצלופן
כאשר השוקולד מתקשה, משחררים בעדינות את העלים מהמערוך
יש לזכור להפריד את הצלופן מהעלים
הרכבת הקינוח :
מניחים את קערת השוקולד על צלחת הגשה
מעבירים את מוס השוקולד הלבן לתוך שק זילוף עם צנתר משונן
ממלאים את הקערה במוס שוקולד לבן ומקשטים בעזרת עלי שוקולד שהכנו
תהנו!